top of page

GrantXpert Consulting, Κύπρος

Η εταιρεία GrantXpert Consulting ιδρύθηκε το 2009 από τη Δρ Βασιλεία Χατζηχριστοδούλου έπειτα από χρηματοδότηση που έλαβε από το Σχέδιο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Η εταιρεία σήμερα απασχολεί σημαντικό αριθμό έμπειρων ερευνητών και συμβούλων, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε κοινωνικοοικονομικά θέματα. Εκτός από την εκτενή συμμετοχή της εταιρείας σε σημαντικό αριθμό ερευνητικών έργων, η GrantXpert έχει καθοδηγήσει και βοηθήσει μεγάλο αριθμό Κυπριακών εταιρειών, συνδέσμων επιχειρήσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δημόσιων οργανισμών, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, δήμων/κοινοτήτων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, να λάβουν χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Από το 2009, έχει βοηθήσει πελάτες να λάβουν χρηματοδότηση πέραν των 6.3 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Η GrantXpert ετοίμασε και υπέβαλε την πρόταση για το ευρωπαϊκό έργο με τίτλο : “SCIENT: A European University-Business Alliance aiming to foster young SCIEntists’ ENTrepreneurial spirit” με συνολικό προϋπολογισμό 1 εκατ ευρώ. Απώτερος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων σε διδακτορικούς φοιτητές ώστε να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στη δημιουργία καινοτόμων και εμπορεύσιμων προϊόντων. Επίσης η GrantXpert είναι ο συντονιστής του έργου με τίτλο: ICT ENTREPRENEUR: A European University-Business Alliance aiming to foster the entrepreneurial spirit of ICT students” με συνολικό προϋπολογισμό 250.000 ευρώ. Το έργο αυτό έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός pre-accelerator προγράμματος, το οποίο θα βοηθήσει φοιτητές και αποφοίτους από τον τομέα Τεχνολογίας και Πληροφορικής στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών.

 

Η GrantXpert απασχολεί σήμερα 7 άτομα, με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδοτήσεων (FP7, Leonardo ToI and Mobility, Comenius Multilateral Projects, LIFE+, DAPHNE, Europe for Citizens). Η GrantXpert έχει αναπτύξει ερευνητική εμπειρία στα εξής:

 

α) ανάπτυξη των καινοτόμων και δημιουργικών δεξιοτήτων των φοιτητών

β) ανάπτυξη συμμαχιών γνώσης μεταξύ πανεπιστημίων και βιομηχανίας,

γ) ενίσχυση των γυναικών και της νεανικής επιχειρηματικότητας,

δ) αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ, ε) ενίσχυση των δεξιοτήτων απασχολησιμότητας των νέων, στ) ανάπτυξη προγραμμάτων επιχειρηματικότητας.

 

Δρ Βασιλεία Χατζηχριστοδούλου (Founder and General Manager of GrantXpert Consulting)

Είναι εξειδικευμένος σύμβουλος για ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης και επίσης η Ιδρυτής και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας GrantXpert Consulting. Αποφοίτησε με έπαινο από το London School of Economics and Political Science (BSc Accounting & Finance). Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (MPhil in Management Studies), αποφοιτώντας με έπαινο. Το 2012 έλαβε το Διδακτορικό της Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Sheffield με θέμα: "Τhe human success factors in Mergers and Acquisitions: the case of Cyprus".

 

Έχει εργαστεί ως Λέκτορας Πανεπιστημίου μερική απασχόληση διδάσκοντας το μάθημα Οργανωτικής Συμπεριφοράς και Λογιστικής για 5 χρόνια. Η Δρ Χατζηχριστοδούλου έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 ευρωπαϊκά έργα (Leonardo, Grundtvig, το 7ο ΠΠ, EUREKA, το Eurostars, Ευρώπη για τους Πολίτες, κλπ) και σε περισσότερα από 40 εθνικά χρηματοδοτούμενα έργα (ΙΠΕ, ΑνΑΔ) κατά τα τελευταία 8 χρόνια. Διαθέτει εξειδίκευση σε παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά ερευνητικά θέματα, αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της νεανικής και της γυναικείας επιχειρηματικότητας. 

Στέφανη Αψερού (Project Associate)

Εργάζεται στην GrantXpert Consulting ως Ερευνήτρια στον τομέα των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων Χρηματοδότησης από τον Σεπτέμβριο του 2012. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στον τομέα της Μεσαιωνικής και Νέας Ελληνικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από τον Ιανουάριο του 2012, είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της σπουδών συμμετείχε στο Erasmus Student Placement Programme και μετέβη στο Centre of Hellenic Studies (CHS, Department of Byzantine and Modern Greek Studies) στο King’s College of London. Εκεί είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διαλέξεις, να συμμετάσχει σε σεμινάρια εργασίας και εκπαίδευσης, αλλά και σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα που οργανώθηκαν από το King’s College – London σε συνεργασία με το Department of Digital Humanities και με καταξιωμένους καθηγητές των Βρετανικών Πανεπιστημίων.

 

Στο παρόν στάδιο, ασχολείται ερευνητικά με το θέμα της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας σε θέματα ανάπτυξης δημιουργικών και καινοτόμων δεξιοτήτων σε μαθητές και φοιτητές. Επίσης, εμπλέκεται σε ερευνητικά έργα που έχουν ως κύριο θέμα την ανάπτυξη επιχειρηματικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων σε νέους/νέες και γυναίκες. Επιπροσθέτως, συμμετέχει στη διοργάνωση σεμιναρίων εκ μέρους της εταιρείας που αφορούν τους νέους, τους ανέργους και τους νέους επιχειρηματίες.

Γιώργος Τσιορβάς (Project Officer)

Το Enterprise and University Foundation of Alicante είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που είναι αλληλένδετος με το Alicante University και το επιχειρηματικό περιβάλλον της επαρχίας. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η ανάπτυξη κοινών καναλιών διαλόγου και σχέσεων μεταξύ του Πανεπιστημίου και του επιχειρηματικού κόσμου και γι’ αυτό το λόγο το Ίδρυμα πραγματοποιεί διάφορες δραστηριότητες (π.χ. κατάρτιση, συμβουλές στην επιχειρηματικότητα, προώθηση και υποστήριξη για δημιουργία νέων επιχειρήσεων, ενθάρρυνση ποιοτικής απασχόλησης για φοιτητές/αποφοίτους, διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και υλοποίηση ερευνών και μελετών σε συναφή θέματα).

 

Οι δράσεις του Ιδρύματος έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην επαρχία και την ενίσχυση  της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας. Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα του FUNDEUN είναι η δημιουργία νέων επιχειρήσεων γι’ αυτό και παρέχει υποστήριξη στους επιχειρηματίες προσφέροντας πληροφόρηση, εκπαίδευση, αξιολόγηση και χρηματοδότηση.

 

Το FUNDEUN είναι ένας οργανισμός με μεγάλη κοινωνική εκπροσώπηση, ο οποίος στηρίζει το Πανεπιστήμιο σχεδόν στους πιο σημαντικούς οικονομικούς τομείς στο Αλικάντε: το βιομηχανικό, το πολιτιστικό και τις δημόσιες υπηρεσίες. Έχει συμμετάσχει ως εταίρος σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως, Το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης (Erasmus), Equal, ο Αινείας, Interreg, κ.λπ.

Please reload

Artisan Online

Training Platform

bottom of page