top of page

ΕΤΑΙΡΟΙ

P1 - EL

P1: UCLan, Cyprus (Project Coordinator)

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και είναι παράρτημα του Πανεπιστημίου του Central Lancashire της Μεγάλης Βρετανίας. Το Πανεπιστήμιο εργοδοτεί 100 άτομα και βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας, στο χωριό Πύλα. Η ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 201, προσφέροντας υψηλού επιπέδου βρετανική ακαδημαϊκή εκπαίδευση στα πλαίσια της Κυπριακής κοινωνίας. Το UCLan Cyprus είναι ένας επίσημα καταχωρημένος πανεπιστημιακός οργανισμός από το υπουργείο παιδείας και πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας προσφέροντας αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών που πληρούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας του UK Quality Assurance Agency (QAA).

P2: UNIVERSIDAD DE CASTILLA - LA MANCHA, Spain

Ιδρύθηκε το 1985 και βρίσκεται κτισμένο πάνω από τέσσερις κύριες πανεπιστημιουπόλεις μέσα σε τέσσερις επαρχίες της αυτόνομης περιφέρειας της Castilla-La Mancha (Ισπανία): Albacete, Ciudad Real, Cuenca και Toledo. Επιπλέον, υπάρχουν δύο άλλες πανεπιστημιουπόλεις που βρίσκονται στην Talavera de la Reina (Τολέδο) και Almadén (Ciudad Real).  Από την ίδρυσή του ως δημόσιο ίδρυμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα, το Πανεπιστήμιο προσφέρει τώρα 45 προγράμματα σπουδών Bachelor και 34 επίσημα προγράμματα Μaster, τα οποία είναι σύμφωνα με τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Επιπλέον, το UCLM προσφέρει μια ευρεία επιλογή μεταπτυχιακών μαθημάτων και προγραμμάτων διδακτορικού.

P3: UNIVERSITA DEGLI STUDI DI PALERMO, Ιtaly

Το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο (UNIPA) έχει μία ενοποιημένη πολιτιστική, επιστημονική και διδακτική παρουσία στην κεντρική-δυτική Σικελία. Διαθέτει 5 Σχολές και 20 Τμήματα, τα οποία καλύπτουν τους πλέον σημαντικότερους2 τομείς της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης. Περίπου 122 μαθήματα (στον πρώτο και δεύτερο κύκλο) προσφέρονται ετησίως, καθώς και 44 Μaster και εξειδικεύσεις, και 23 μαθήματα διδακτορικού επιπέδου, που γίνονται συχνά σε συνεργασία με εξωτερικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις. Το UNIPA έχει επίσης στενή σχέση με την αγορά εργασίας: φοιτητές του 2ου και 3ου κύκλου σπουδών έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

P4: GrantXpert Consulting, Cyprus

Η εταιρεία GrantXpert Consulting ιδρύθηκε το 2009 από τη Δρ Βασιλεία Χατζηχριστοδούλου έπειτα από χρηματοδότηση που έλαβε από το Σχέδιο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Η εταιρεία σήμερα απασχολεί σημαντικό αριθμό έμπειρων ερευνητών και συμβούλων, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε κοινωνικοοικονομικά θέματα. Εκτός από την εκτενή συμμετοχή της εταιρείας σε σημαντικό αριθμό ερευνητικών έργων, η GrantXpert έχει καθοδηγήσει και βοηθήσει μεγάλο αριθμό Κυπριακών εταιρειών, συνδέσμων επιχειρήσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δημόσιων οργανισμών, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, δήμων/κοινοτήτων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, να λάβουν χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Από το 2009, έχει βοηθήσει πελάτες να λάβουν χρηματοδότηση πέραν των 6.3 εκατομμυρίων ευρώ.

P5: EDHEC BUSINESS SCHOOL, France

Το EDHEC Business School ιδρύθηκε το 1906 από μια ομάδα επιχειρηματιών από τη βόρεια Γαλλία που έψαχναν μια απάντηση στις ανάγκες της εκπαίδευσής τους στο διεθνές εμπόριο. Το EDHEC είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός φορέας από το 1958. Έναν αιώνα αργότερα, το EDHEC αναγνωρίζεται ως μία από τις καλύτερες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων στην Ευρώπη: κατετάγη στους Financial Times ανάμεσα στα καλύτερα 15 Ευρωπαϊκά Σχολεία Επιχειρήσεων στην 14η θέση και στην 3η θέση ανάμεσα στις Γαλλικές Επιχειρηματικές Σχολές και διακρίθηκε από το The Economist’s European Top 10 για το MBA που προσφέρει. Το πρόγραμμά του στα Χρηματοοικονομικά έχει επίσης καταταγεί στην 5η θέση από τους Financial Times στην παγκόσμια κατάταξη του Masters of Sciences in Finance (μέσος όρος 3 ετών). Η υπεροχή του EDHEC Business School, έχει επίσης αναγνωριστεί μέσα από την τριπλή διαπίστευση του: AACSB, AMBA και EQUIS. Ο οργανισμός έχει 6500 φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε ακαδημαϊκά προγράμματα, περισσότερους από 30 000 αποφοίτους σε 120 χώρες, περισσότερα από 20 ερευνητικά κέντρα, καθώς και περισσότερα από 300 διεθνή πανεπιστήμια ως εταίρους.

P6: UNIVERSIDADE DA BEIRA INTERIOR, Portugal

Το Πανεπιστήμιο Beira Interior (UBI), είναι σήμερα ένα ίδρυμα ορόσημο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στην εκπαίδευση, την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα, η ανταγωνιστικότητα και η καινοτομία είναι είδη έρευνας που αναπτύσσονται εντός της Μονάδας Έρευνας - NECE. ‘Έχει ως στόχο την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, και της καινοτομίας των πορτογαλικών επιχειρήσεων και επίσης επιδιώκει να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής και ανταγωνιστικής κοινωνίας. Η εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό «εργαλείο» των απαιτούμενων ικανοτήτων των ανθρώπινων πόρων σε νέες εταιρείες. Ο κύριος σκοπός αυτού του χώρου έρευνας είναι η αξιολόγηση των επιπτώσεων της εκπαίδευσης στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

P7: Strategische Partnerschaft Sensorik e.V. (SPS), Γερμανία

Το ISOB είναι ένα ιδιωτικό ίδρυμα έρευνας και ανάπτυξης που ιδρύθηκε το 1990. Το 2003 ιδρύθηκε ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (ISOB GmbH). Εξειδικεύεται στην εσωτερική αξιολόγηση και στη διασφάλιση της ποιότητας των αναπτυξιακών έργων σε διάφορους τομείς όπως στη συνεργασία μεταξύ ΜμΕ και οργανισμών εκπαίδευσης, με την επιχειρηματικότητα, τη Δια Βίου Μάθηση, ΕΚΕ και τις προσεγγίσεις Περιφερειακής Μάθησης. Ως γερμανική εταιρεία το ISOB γνωρίζει πολύ καλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις, αφού οι οικογενειακές ΜμΕ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας στη Γερμανία. Το ISOB είναι μέλος του οργανισμού Strategic Partnership of the Sensors Industry στη Βαυαρία, μια εταιρεία, που περιλαμβάνει πάνω από 120 εταιρείες όλων των μεγεθών. Το ISOB έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 80 ΜμΕ στο πλαίσιο των αναπτυξιακών έργων σε διάφορους τομείς. Το ISOB υπήρξε συντονιστής σε περισσότερα από 30 έργα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τα οποία ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία.

Please reload

P2 - EL
P3 - EL
P4 - EL
P5 - EL
P6 - EL
P7 - EL

Artisan Online

Training Platform

bottom of page