top of page

AS CYPRUS COLLEGE LIMITED (European University Cyprus), Κύπρος

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) είναι το πρώτο ιδιωτικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο. Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διακρίνεται για την ποιότητα και τις συνεχείς προσπάθειες να διατηρήσει ένα πνεύμα αριστείας. Οι σπουδαστές του επωφελούνται από το ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις, τις εξαιρετικές σχολές και τις πολλές πανεπιστημιακές χορηγίες.

 

Το EUC έχει διακρίσεις στην καινοτομία και στον τομέα της έρευνας. Με έμφαση στις διεπιστημονικές προσεγγίσεις, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα στην Κύπρο. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ερευνητικής δραστηριότητας το οποίο συμπεριλαμβάνει όλες τις σχολές του. Η ερευνητική δραστηριότητα επικεντρώνεται σε Ερευνητικά Κέντρα του EUC και στις Σχολές που περιλαμβάνουν τη Σχολή Τεχνών και Επιστημών Εκπαίδευσης, τη Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, καθώς και τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Από το 1988, το Πανεπιστήμιο δημοσιεύει το διεπιστημονικό «Journal of Business Ethics and Society» το οποίο είναι μια έκδοση που παρέχει ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των επιχειρηματιών, στελεχών, επιστημόνων και ακαδημαϊκών που ασχολούνται με οικονομικά, επιχειρηματικά, κοινωνικά και τεχνολογικά θέματα και πρακτικές .

Δρ Έλμος Κονής

Είναι Ακαδημαϊκός και Ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι ο Συντονιστής του Τμήματος Μάρκετινγκ. Έχει σχεδιάσει πολλά προγράμματα και μαθήματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ηγεσίας επιχειρήσεων. Ολοκλήρωσε το MBA του στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα στις ΗΠΑ και το διδακτορικό του στην ηγεσία επιχειρήσεων στο London Metropolitan University στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εξειδίκευση Μεσίτη (Mediator) και ήταν για πολλά χρόνια διορισμένο μέλος της ΣΕΤΕ, της ανώτερης κυπριακής συμβουλευτικής επιτροπής για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας. Είναι μέλος, αξιολογητής ερευνητικών άρθρων και κρατικός αντιπρόσωπος στην Academy of Management (ΑΟΜ), η οποία του έχει απονέμει βραβείο για ‘εξαιρετική συνεισφορά’. Έχει σχεδιάσει ένα καινοτόμο οργανωτικό μοντέλο και έχει παρουσιάσει εργασίες του για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα σε όλο τον κόσμο. Είναι συγγραφέας ενός επιτυχημένου ιστορικού μυθιστορήματος, με τίτλο " Magnette: Κυπριακή Οδύσσεια "

Δρ Δέσποινα Βαρνάβα-Μαρούχου

Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει Διδακτορικό Δίπλωμα στην Εκπαίδευση, με εξειδίκευση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατέχει επίσης Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκπαίδευση και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Brunel στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Δρ Βαρνάβα-Μαρούχου έγραψε και παρουσίασε πολλά άρθρα σε θέματα σχετικά με την Εκπαίδευση και τις Επιχειρήσεις, με έμφαση στη μάθηση των φοιτητών και στην εκπαίδευση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα στην κατάρτιση των καθηγητών και στο σχεδιασμό προγραμμάτων κατάρτισης. Έχει γράψει πολλά κεφάλαια σε βιβλία και έχει δημοσιεύσει βιβλίο με τίτλο «Αντιλήψεις στη Διδασκαλία και τη Μάθηση». Η Δρ Δέσποινα Βαρνάβα-Μαρούχου έχει κερδίσει αρκετά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, όπως «Ενίσχυση παιδαγωγικών πρακτικών μέσα από την κατανόηση του μαθησιακών μορφών των μαθητών και μετα-γνωστικών στρατηγικών», και  «Προσεγγίσεις μάθησης των μαθητών και πώς αυτό σχετίζεται με την επίτευξή στόχων». Ήταν επίσης ο Συντονιστής του έργου με τίτλο «Διδάσκοντας τη δημιουργικότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Είναι ο συντονιστής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Σπουδών του School of Business και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης.

Δρ Simona Μιχάι-Γιαννάκη

Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι σύμβουλος και διαπιστευμένος εκπαιδευτής στα χρηματοοικονομικά στην ΑνΑΔ. Η έμπνευση της πηγάζει στις δεξιότητες δικτύωσης της. Έχει λάβει διάκριση στον τομέα της επιχειρηματικότητας κατά τη διάρκεια του ΜΒΑ της στο Πανεπιστήμιο Oxford Brookes το 2005. Έχει επίσης τιμηθεί με το EMBRI Best Contributor award το 2009 και με το Best EMRBI Conference Reviewer το 2013. Ήταν φιναλίστ του Ιδρύματος Fulbright και συντονιστής/μέλος πολλών διεθνών/ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τα ακαδημαϊκά ερευνητικά της πεδία είναι στον χώρο των Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών καινοτομίας, στην εταιρική διακυβέρνηση, στις συγχωνεύσεις και στη διαχείριση κινδύνου για τις τράπεζες, στη δημιουργικότητα και στην καινοτομία, και στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Συμμετείχε ως προσκεκλημένη ομιλητής και εκπαιδεύτρια σε συνέδρια στο Βέλγιο, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ελβετία, στην Γαλλία, στην Πορτογαλία και στην Ρουμανία για θέματα σχετικά με τα τραπεζικά, τη χρηματοδότηση, την επιχειρηματικότητα, τη διαχείριση κινδύνων, τη δημιουργικότητα και τη διαχείριση της αλλαγής.

Please reload

bottom of page