top of page

Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ICT ENTREPRENEUR ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

27,02,2015

Στις 10 με 11 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Classic στo κέντρο της Λευκωσίας η πρώτη συνάντηση των συνεργαζόμενων φορέων που υλοποιούν το ευρωπαϊκό έργο ICT Εntrepreneur. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν συνολικά 15 συμμετέχοντες από τους 7 συνεργαζόμενους φορείς. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, αλλά και να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες του έργου και τις δραστηριότητες που θα πρέπει να υλοποιήσουν.

 

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική και γόνιμη καθώς διευκρινίστηκε ξεκάθαρα ο ρόλος του κάθε εταίρου αλλά και οι δραστηριότητες που ο καθένας θα πρέπει να υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του έργου για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη ενός προγράμματος προ-επιτάχυνσης υψηλού επιπέδου. Όλα τα σημαντικά ζητήματα  που αφορούσαν στο έργο, οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν λεπτομερώς από την Δρ Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Συντονίστρια του  Έργου. Επιπλέον, όλοι οι εταίροι παρουσίασαν εν συντομία τις δραστηριότητες διάχυσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  που προτίθενται  να αξιοποιήσουν για την ευρεία διάδοση του έργου.

 

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της συνάντησης των εταίρων του έργου ΙCT Entrepreneur, οι εταίροι προκειμένου να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να διαμορφώσουν μία πρώτη βασική δομή του εκπαιδευτικού προγράμματος, αφιέρωσαν χρόνο στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων (brainstorming session). Eπιπλέον, ο κάθε εταίρος ξεχωριστά παρουσίασε τις ανάγκες κατάρτισης στη χώρα του. Έμφαση δόθηκε στα εθνικά προγράμματα επιχειρηματικότητας που υλοποιούνται σε κάθε χώρα και στη συμμετοχή των μαθητών από τον τομέα Τεχνολογίας και Πληροφορικής σε  νεοσύστατες επιχειρήσεις και σε προγράμματα επιτάχυνσης.

 

Η εναρκτήρια συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους προβληματισμούς και τα σχόλια των εταίρων  σχετικά με τη συνάντηση και τα θέματα που αναλύθηκαν, ενώ όλοι οι εταίροι συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα και τις δραστηριότητες που πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Please reload

Οι ειδήσεις μας στο Facebook
Please reload

Τελευταίες Ειδήσεις
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
bottom of page